Način održavanja

Način održavanja

/ Informacije/ Način održavanja

Održavanje i čišćenje krevetnine Ott Sistem je lako i praktično. Napravljena je tako da se sve lako skida i da je pristupačno.

Ram kreveta od masivnog drveta

Ram kreveta je nauljen sa tvrdim uljem, površine su glatke i nema nepristupačnih uglova. Održava se jednostavnim brisanjem krpom za prašinu.

Visina kreveta omogućuje lako usisavanje prašine ispod kreveta. Manjak tapaciranih delova garantuje da nema osnove za razvoj krevetnih stenica.

Mekane tonične podloge

Mekane tonične podloge su fleksibilne i lako se podižu za brisanje krpom ili usisavanje sa usisivačem. Podloga se može lako razmontirati i vratiti u prvobitno stanje zahvaljujući kvalitetnim YKK rajsferšlusima. Ovaj brend rajsferšlusa je referenca što se tiče kvaliteta i garantuje ispravno funkcionisanje rajsferšlusa za vek trajanja kreveta. Sertifikovani su Oeko-Tex, bez teških metala ili opasnih supstanci.

Sve se može prekontrolisati, svi delovi su pristupačni i lako se održavaju, jednostavno rečeno: nema razloga za brigu.

Dušeci od lateksa i vune

Pošto se problemi javljaju u detaljima, obratili smo ogromnu pažnju na detalje i razvili naš novi tip dušeka.

Dušek od lateksa i vune može biti kompletno rastavljen na delove radi lakšeg održavanja.
Dušek od lateksa i vune može biti kompletno rastavljen na delove radi lakšeg održavanja.

Prva navlaka od žerseja (100% organski pamuk sertifikovan GOTS) obuhvata i štiti jezgro dušeka od 100% prirodnog lateksa. Rajsferšlus YKK omogućava otvaranje. Ovu navlaku nije potrebno skidati ali je moguće, ako zatreba, zameniti jezgro lateksa ili oprati navlaku.

Druga navlaka od debelog kanvasa (100% organski pamuk sertifikovan GOTS) prekriva lateks jezgro zaštićeno prvom navlakom od žerseja. Gornji deo navlake je ugrađeni naddušek od čiste runske vune. Deluje kao regulator temperature i vlažnosti. Naddušek je spojen sa navlakom uz pomoć rajsferšlusa i može se potpuno odvojiti od navlake. Platno naddušeka je mekani tvil. Umesto vune, na zahtev kupca, radimo i naddušeke sa punjenjem od organskog pamuka.

Za lakše održavanje, poželjno je zaštititi naddušek sa zaštitom od organskog pamuka. Zaštita se lako skida i može se redovno prati u mašini. Za održavanje samog naddušeka, najlakše je skinuti ga sa dušeka, provetriti i osunčati. Tako se vuna najbolje regeneriše.

U slučaju fleke, moguće je oprati deo naddušeka sa sapunom i vodom. Ako je potrebno oprati ceo naddušek, preporučujemo ručno pranje ili čišćenje, ako je moguće, u ekološkim čistionicama.

Head picture painting : Shahram Nabati, 2005.